Útmutató, ha FC Barcelona mániássá válna a gyereked

Még a karácsonyi céges partin sikerült megnyernem a fődíjat a tombolán, egy négyszemélyes barcelonai utat a családomnak és nekem. A nyereményemet csak mostanában vettem igénybe. Rettentően vártuk az utazást, mivel a két gyermekem, Andris és Tomi, még nem ültek repülőn, így már maga az utazás is felejthetetlennek ígérkezett.

Akinek van gyereke, annak mondanom sem kell, hogy két gyerekkel (és egy kicsit szétszórt férjjel) időben kiérni a repülőtérre szinte lehetetlen vállalkozás, nekünk mégis sikerült. A felszállásnál a kicsik sikítoztak örömükben, borzasztóan élvezték az egész utat, és mire leszálltunk, haverjuk volt már az egész személyzet és az összes utas.

Autót béreltünk a reptéren. Először persze egy akkora apróságot kaptunk, amibe se mi, se a csomagjaink nem fértek be. Némi angol nyelvű szájkarate után kaptunk egy nagyobbat, azonban ebben nem volt gyerekülés. Újabb szájkarate, kaptunk két gyerekülést is. A kölcsönzős srác nem boldogult a beszereléssel, a szétszórt, mindig nyugodt férjemnek pedig idáig tartott a türelme. Kikapta a kezéből, és egy perc alatt már helyükön voltak az ülések, a gyerekekkel együtt.
Minden rendben, indulhatunk!

A szállást gyorsan megtaláltuk, nem a Hilton, de tiszta volt és kényelmes.
Az első napon várost néztünk, amit a gyerekek kevéssé élveztek. Kicsit aggódtam, hogy a következő napon végleg kontrollálhatatlanná válnak majd unalmukban, amikor a férjem közölte, hogy van egy meglepetése. Amikor kiderült, hogy Barcelonába utazunk, vett négy jegyet az FC Barcelona meccsre, ami holnap lesz. Emiatt ragaszkodott ahhoz, hogy most utazzunk, és ne korábban.
A fiúk persze ugrálni kezdtek örömükben, mivel nagy focirajongó mindkettő. Eddig nem volt kedvenc csapatuk, de volt egy olyan érzésem, hogy mostantól minden a Barcáról fog szólni otthon.

A meccs természetesen fergeteges volt, a srácok nagyon odavoltak, és már a szállodába menet sorolták, hogy mi mindenből szeretnének újat. „Barcelona ágynemű, Barcelona iskolatáska, Barcelona tolltartó, Barcelona tornazsák, Barcelona füzet…”
Mivel egyébként is nemsokára születésnapjuk lesz (egypetéjű ikrek), ezért igazából megkönnyítették a dolgomat. Két szett Barcelonás minden, rendel!

Hamar eltelt a néhány napunk Barcelonában, és hazaérve elkezdtem a fiúk szülinapi buliját szervezni. Miután beszereztem a meghívókat, hozzáláttam Barcelonás ajándékokat keresgélni az interneten. Főleg az FC Barcelona iskolatáska érdekelt, mert olyat akartam, ami praktikus, kényelmes, ergonomikus.
Szerencsém volt, végül egyetlen webshopban megtaláltam mindent, amit kerestem. Volt ergonomikus Barcelona iskolatáskájuk, és ezen kívül még rengeteg Barcelonás holmiból válogathattam (Pl.: tolltartó, tornazsák, füzetek, stb.).

A fiúk szülinapi zsúrja csodásan sikerült, és egy nagy fociparádévá alakult a hátsókertünkben. A fiú osztálytársak most éppen mind az FC Barcelonás korszakukat élik, így volt nagy visítozás, amikor felszolgáltuk a Barcelonás, focilabda alakú tortát és megkapták a fiúk a Barcás ajándékokat is.