Büszke vagyok a döntésemre

A férjemet alig tudom rávenni arra, hogy bármit elmozdítson és tovább tegyen. Általában haza jön a munkából, leül a tévé elé és ott is marad, amíg le nem fekszik aludni. Na de nem bírom én ezt így, soha nem is bírtam. Nem hagyhatom, hogy mindent megegyen körülöttünk a rozsda. De el sem hiszitek, hogy mekkora szerencsém volt azzal, hogy ilyen nagy a szájam és ennyire szeretek panaszkodni.

Egy természetes gyógyszereket is biotermékeket árusító boltban vagyok eladó, ahol szinte mindenkivel elbeszélgetek, aki arra jár. Természetesen megvannak a környékről visszatérő kuncsaftjaim, őket szeretem a leginkább, de ez nem zár ki semmilyen lehetőséget.

Épp egy ilyen, a környéken élő idősödő hölgynek meséltem el a gondomat, amikor lássatok csodát, a néni adott egy tippet, amivel meg tudtam oldani azt. Az volt a gond, hogy hónapok óta nem működött jól az ezer éves villanybojlerünk és alig volt meleg víz otthon. Ez még tűrhető volt, mivel nyáron az ember langyos vízben is letusol, de lassan közeledett az ősz, és a férjemet még a saját kényelme emlegetésével is lehetetlen volt rávenni arra, hogy tegyen valamit az ügy érdekében.

A néni azonban, boldogságomra azt mondta, hogy az egészet meg tudom oldani nélküle is. Mondta, hogy neki az unokája rendelt az internetről bojlert, de azt együtt rendelte egy szolgáltatással, ami annyit jelentett, hogy kihozták a bojlert házhoz, leszerelték a régi készüléket, felszerelték a helyére az újat és még be is indították azt. Teljesen lázba jöttem, hogy új villanybojler felszerelés lesz az otthonunkban, mindez pedig úgy, hogy a férjem nélkül oldom meg az egészet.

Másnap visszajött a néni a boltba és egy kis cetlin hozta a weboldalt, ahonnan az unokája rendelte neki a bojlert. Persze először nagyon izgultam, hogy hogyan fogom kiválasztani, hogy melyik bojler lesz jó nekünk. De szerencsére, végül is, egyszerű volt a dolog, mert a villanybojlerbolt.hu oldalon mindegyik bojlerhez hosszú leírás társult. Megnéztem, hogy a fürdőben felszerelt bojler hány literes, ez volt az első mérvadó dolog. Aztán könnyedén kiválasztottam a Hajdu bojlermárkát, mivel ez volt az egyetlen hazai márka, és én mindig szeretem támogatni a hazai dolgokat. A boltban is azt mondom, ha megkérdezik, hogy melyik biotermék jobb, hogy én azt nem tudom, de ilyen esetekben mindig azt nézem, hogy melyik a hazai.

És valóban megtaláltam azt a szolgáltatást is, amiről a néni beszélt. Ezt külön kellett behelyezni a kosárba, és természetesen ráfizetéssel járt, de higgyétek el, nem kellett annyit ráfizetnem, mint amennyi energiát és stresszt jelentett volna nekem az, hogy meggyőzem a férjemet, hogy már csináljon valamit az ügyben.

Egy olyan napra kértem a beszerelést, amikor hétköznap szabad napos voltam (ez a hétvégi munka miatt lehetséges, hiszen hétből hetet van nyitva a bolt). Ez azért volt szükséges, hogy férjem ne tudjon róla, hogy mi történik. Így, amire haza ért este, már a munkálatokkal járó piszok feltakarításával is rég készen voltam. Nem is szóltam neki, vártam, hogy mikor veszi észre, hogy valami megváltozott. Nagyot nevettem rajta, mivel amikor bement a mosdóba, nem vette észre, hogy bármiféle változás van, de amikor megszokásból a forró víz fele fordítva indította el a csapat, nagyon felüvöltött a forró víz okozta meglepetés és fájdalom miatt.