Gyógytorna helyett válassz megfelelő gamer széket otthonra

Gerinc, hát-, nyak-, és vállfájdalom: a modern kor átka

Ez valami modern kori ártalom lehet, de egyre több ismerősöm panaszkodik erős hát-, nyak-, vagy vállfájdalomra. Sőt, most már magamon is kezdem észrevenni ugyanezeket a jeleket. Egy biztos, nem mehetünk el a mellett szótlanul, hogy az irodai ülő munka bizony sok megterhelést jelent a szervezetünkre. Elsősorban a gerincünket készítheti ki az alsó hangon nyolc órás, egyfolytában végzett ülőmunka. Amikor tavaly a pandémia elkezdődött, én azon csendesen örvendő kisebbséghez tartottam, aki áldásként élte meg a rá szakadt csendet és békét. Az ingázással megspórolt időben pedig igyekeztem olyan tevékenységeket végezni, amelyek hosszútávon jó hatással vannak a szervezetemre. Így például jógázni is elkezdtem, ami elmondhatatlanul sokat javított a testtartásomon.

Tudtad, hogy egy jó gamer székkel korrigálható a testtartás?

A nyári enyhítés óta azonban valahogy a munkamennyiség is megnőtt, és ismét elkezdtünk visszatérni az irodába, én pedig szép lassan elhagytam a rutinomból a jógát. Sajnos ezzel újra megágyaztam a hátfájdalmaimnak, de ma egy ismerősömtől kaptam egy tuti tippet Azt javasolta, nézzem meg a BestMarkt gamer szék kínálatát, ezek között ugyanis olyan ergonomikus kialakítású darabokat is találhatok, amelyek jócskán enyhítik a hátfájdalmaimat! És bár jómagam nem folytatok gamer tevékenységet, ilyen ajánlás után nagy várakozással néztem hát rá a kínálatra. Márpedig kínálatból nem volt hiány, a BestMarkt ugyanis számos terméket felvonultat a gamer szék palettán. A legnevesebb gyártók darabjait biztosan megtaláljuk a honlapon, de ezen felül a székek mindenféle extrákkal és figyelemfelkeltő színekben is kaphatók!

Gamer szék kínálat a BestMarkt oldalán

Akkor sem kell kétségbe esni, ha az ember (hozzám hasonlóan) kevésbé mozog otthonosan a gamer székek világában. Szerencsére a BestMarkt a weblap alján minden fontos információt összefoglal, ami a kezdő gamer szék vásárló számára fontos lehet. Legjobb, ha olyan széket választunk magunknak, aminél állíthatóak a paraméterek. Egészen konkrétan a BestMarkt leírása alapján egy gamer széken legtöbbször az ülés szélessége és mélysége állítható. De azt is nagyon fontos megnéznünk, mit tud a szék háttámlája: a legtutibb daraboknál ugyanis a háttámla magasságát és dőlésszögét is a használó igényeihez lehet szabni. Sőt, az igazán nagy elvárásokkal rendelkezőknek érdemes lehet olyan széket beszerezni, amin még a lábtámasz is állítható! És bár talán kevesebben figyelnek rá, de a BestMarkt szerencsére figyelmeztet arra is, hogy mindenképpen vizsgáljuk meg a kartámasz állíthatóságát is. Hogy miért? Nos, elsősorban azért, mert a kartámasz megfelelő beállítása nagyban befolyásolhatja a megfelelő testtartásunkat ülés közben.

És akkor vegyünk sorra néhány ínyencséget is a gamer székekkel kapcsolatban. Legelőször is, ahogyan a BestMarkt is jelzi, számos gamer székhez beszerezhetünk egyéb kiegészítőket is. Így például akár a BestMarktból is vásárolhatunk nyak vagy fejpárnát a székünk mellé, hogy még inkább elősegítsük a megfelelő testpozíció felvételét. Akiknek esetleg a dereka is szokott rosszalkodni, deréktámasszal is kiegészítheti a gamer székét. Az extrákon túl pedig az is nagyon fontos, hogy maga a szék kellemes, és strapabíró anyagból készüljön. A BestMarkt elsősorban a bőr székeket ajánlja a vásárlói figyelmébe. Viszont ezen belül is számos bőrtípusban elérhetők a székek (pl.: PU, nappa, öko, borjú, szintetikus, stb.), ezért tényleg nézzetek jól körbe a kínálatban. Biztos vagyok benne, hogy ahogyan én is, úgy ti is meg fogjátok találni itt, amit kerestek. Remélem, ezzel a rövid összefoglalóval én is hozzájárulhattam a helyes döntéshez némileg!