Egészséges vitaminok apróhirdető oldalról

Sokan kérdezitek, hogy hogyan lettem én is a természetes gyógyszerek ügynöke és terjesztője. A dolog már nagyon mélyről ered, de természetesen több nagyobb lépés is meghatározta. Először is röviden a fiatalkoromról mondanák néhány szót. Vidéken nőttem fel, ahol szinte mindent megtermesztettünk magunkat, vagy amit nem, azt is helyiektől vásároltuk. Megtanultam értékelni az egészséges, bio, házi ételeket. Emellett nagyon sok használati tárgyunkat is a környék mestereitől szereztük be. Picit úgy kell elképzelni, mint a régi időkben. Nagyon kevés dolgot vásároltunk boltban. Gyógyszereket meg szinte soha nem fogyasztottunk, édesanyám nem engedte, csak akkor, ha már mindenféle természetes gyógymód csődöd mondott. De ez ritkán fordult elő, mert olyan sok praktikát ismert, hogy az elmondhatatlan.

Idősebb koromra is azért kezdtem el a gyógyszerekkel foglalkozni, mert rájöttem, hogy a világ olyan mérhetetlenül megváltozott, hogy olyan betegségek vannak már, amiknek a kezelésére nem elegendő néhány ezer éves praktika. De most is sokkal inkább hiszek a természetes gyógyszerekben, mint abban a sok szintetikus bogyóban, amit a gyógyszertárakban árulnak, és amelyek hiába gyógyítanak meg egyvalamit a szervezetedben, kettő, vagy három másik dolgot tönkre tesznek és lebetegítenek.

Ezekhez a természetes alapanyagokból készült, egészségkímélő gyógyszerekhez azonban nehéz hozzá jutni. Legfőképpen azért, mert nagyon sok ember fél tőlük. Pedig egyértelműen meg van fogalmazva, hogy miből készültek és mire jók.

aprodA terjesztésüknek akkor fogtam neki, amikor érettségi után sürgősen munkára volt szükségem. De nagyon sokáig rosszul ment az üzlet, mert személyesen hiába értem el sok embert, közülük nagyon kevesen lettek a vásárlóim. Egészen addig, amíg megismerkedtem a Nextapróval. Beírtam az internet keresőjébe, hogy aprod és egyenesen levett a lábamról ez az apróhirdetésekkel foglalkozó oldal.

Az ötlet onnan jött, hogy használjam ezt az oldalt a terjesztésre, hogy azelőtt pár héttel az egyik ismerősöm onnan vásárolt magának egy vajköpülőt, mert eldöntötte, hogy ezentúl házilag fog vajat készíteni magának, hogy biztosan egészséges és megbízható terméket fogyaszthasson. Ekkor jöttem rá, hogy az emberek érdeklődnek az ilyesmi iránt, csak elérhetővé kell tenni számukra.

A Nextapro oldalon található egy lista, amivel én teljes egyet értek, azzal kapcsolatosan, hogy miket nem szabad meghirdetni (pl. partnert nem lehet keresni az oldalon, nem szabad feltölteni meztelen tartalmak, szigorúan tilos fegyvereket árusítani, nem engedélyezik a megtévesztő tartalmat közlő hirdetéseket sem és még sok minden mást). De mivel ezek a gyógyszerek, amiket én árul, nem számítanak hivatalos gyógyszereknek, csupán egy fajta étrend-kiegészítőnek, a tevékenységem nem ütközik semmilyen gátba. Egyébként is, mivel egyenesen a gyártótól kapom őket, és hivatalosan is terjesztő vagyok, még csak azt sem lehet rám fogni, hogy feketén szerzem be őket, vagy valami ilyesmi.

Szóval, a Nextapróra szoktam feltölteni a gyógyszereket. Mindig nagyon pontos leírást adok melléjük: a teljes használati útmutatót, a szavatossági időt; a gyár egy rövid bemutatását és információkat arról, hogy miből készülnek a gyógyszerek a gyárban (legtöbbjük egyébként gyógynövényekből). Emellett pedig megadom az összes elérhetőségemet (telefon és e-mail, valamint a gyár weboldalát is, ahol bővebben utána nézhetnek a termékeknek és megbizonyosodhatnak, hogy nem akarom becsapni őket. Egyébként tilos kapcsolatfelvételre weboldalt megadni a leírásban, csupán a gyártó weboldalát lehet megadni információs céllal a termékről).

Egy picit nagyobbacska gondot okozott az, hogy első nekifutásra nem tudtam, hogy melyik kategóriába rakjam be a vitaminjaimat. A következő kategóriák közül lehetett választani: ingatlan; jármű; otthon, háztartás; állás; műszaki cikkek, elektronika; sport, hobbi, szabadidő; divat, ruha, kiegészítők; szolgáltatások, üzlet; állatok; baba, mama; játék; és végül a mezőgazdaság. Miután bele néztem mindegyikbe, hogy miket árulnak a leginkább az emberek, végül is az otthon, háztartás kategória mellett döntöttem, mivel először is úgy gondoltam, hogy egy komoly, háztartásbeli kérdés egészségesen tartani a család tagjait. Másodszor pedig azért is, mert egyébként is nagyon sok növényt valamint különleges és egyben nagyon egészséges növény magját árulják ezen a kategórián belül. Az én, növényekből készült vitaminjaim és gyógyszereim úgy gondolom, hogy teljesen megállják a helyüket ezek között.

Egyébként használom a hirdetéskiemelés funkciót is az oldalon, aminek nagyon nagy hasznát veszek. Sok vásárlom írta, hogy neki eszébe sem jutott, hogy egy apróhirdetésekkel foglalkozó oldalon még ilyesmit is lehet vásárolni, de mennyire örül, hogy rám talált, mert olcsóbban adom a terméket, mint amennyiért ő vásárolni szokta a boltokban. A kiemelt hirdetést, főleg, ha egyszerre többet szeretnél kiemelni, a Prémium fülecskére kattintva tudod beindítani. Három különböző csomag közül tudsz választani: hét napos kiemelés, tizennégy napos kiemelés és tizennégy napos kiemelés főoldali megjelenéssel. Én kivétel nélkül mindig a legutolsót használom, és általában azokat a vitaminokat emelem ki, amelyek alapanyagait nagyon sokan ismerik és szeretik, például csipkebogyó, homoktövis és a többi. A kiemelésre bankkártyán keresztül tudok fizetni, ami roppantul egyszerű és kevés időt igényel.

A profilom egyébként akkor jött lére, amikor az első hirdetést készítettem. A profilomon láthatom egyszerre az összes hirdetésemet: az aktívakat, a függőben lévőket (amik még moderátori jóváhagyásra várnak), valamint a törölt hirdetéseim is. Van egy nagyon vagány rész is, ami statisztikákat mutat, hogy mennyire érdeklődő van a hirdetéseimre, valamint ugyanitt tudom megtekinteni, hogy érkezett-e levelem. Vagy mondjak inkább úgy, hogy épp hány levelem érkezett, mert olyan nincs, hogy egy sem.

Az oldalon egyébként nem megengedett a katalógus kép, de ez nem is gond, mert szívesen készítek képeket a vitaminos dobozokról gyümölcsök meg zöldségek között. Úgyhogy, ha ugyanolyan típusú gyógyszert árulok, még akkor is szoktam készíteni új képet. Legalább a kreativitásom is kiélem és a telefonomat is használom valami másra, mint a telefonálás. Azért kell egyébként minden vitamint külön, és ismételten meghirdetnem, mert a szabály szerint egy hirdetést csak egyszer szabad meghirdetni, ha egy termékre vonatkoznak. Így amikor eladok egyadagot, új hirdetést készítek. És úgy vettem észre, hogy ez a kis változatosság még jót is tesz az üzletnek.

Szóval a személyes eladásaimon kívül így keresek még egy kis plusz pénzt. Szerintem nagyon jó rendszer, nagyon komolyan ki van találva, én szeretem használni.