Ausztriai munka, ami talán segít azon, hogy ne legyek beteg

Amikor sok a stressz és a munka, illetve az elintéznivalók, akkor mindig megfájdul a fejem. Hajlamosabb vagyok ilyenkor beteg lenni, és a közérzetem sem az igazi. Ilyenkor azt érzem, hogy legszívesebben egész nap csak feküdnék és aludnék. Nem foglalkoznék semmivel, nem csinálnék semmit. Szerintem sokan vannak ezzel így, hiszen amikor a sok munka miatt és minden más miatt muszáj a maximumon teljesíteni, akkor hamar kimerülünk, és a fáradtságtól tényleg semmihez nincs kedvünk.

Nálam tényleg mindig ez megy. Ha sok a dolgom, tudod, amikor már tényleg nem tudod, hogy hol áll a fejed, akkor én is hamar elfáradok, kimerülök. Azonban ilyenkor nincs idő a lazsálásra, így aztán kialudni sem tudom magam, és emiatt lemerülnek a készleteim, fáradékony leszek és legyengül az immunrendszerem.

És kijelenthetem, hogy lassan már mindegyik megfázásnál, torokgyulladásnál és mi egymásnál, hiába szedem be a gyógyszereket, nem hat semmi. Sok gyógyszert kipróbáltam már, de van, amikor már semmi nem segít. Nem viszik le a lázam, nem múlik el a köhögés és még sorolhatnám. Ez nagyon idegesítő és irritáló tud lenni, hiszen ilyen betegen nem lehet se dolgozni, se iskolába járni. Sőt, semmit sem lehet csinálni, hiszen ilyen állapotban használhatatlan az ember.

Azonban ebben a rohanó világban az ember nem engedheti meg magának, hogy otthon lógassa a lábát hetekig. Amikor már semmi nem használt, anyukám különböző természetes gyógymódokat ajánlott Nekem. Én erre az elején nem gondoltam, mert nem igazán hittem benne. De talán azért volt ez így, mert igazából nem is tudtam, hogy mire mondok nemet. Utánanéztem a dolgoknak, megnéztem, milyen tünetre mit ajánlanak, mit kell csinálni és ilyesmi.

Nem mondom, hogy azonnal tünetmentes lettem és teljes mértékben meggyógyultam, de azért gyorsabb volt a folyamat néha, mint a sok gyógyszerrel, ami nem csak a tárcámat ürítette ki, de még a szervezetemre is rossz hatással volt.

Mondjuk, ez az egész úgy hangzik most, mintha állandóan beteg lennék. Pedig nem, de gyakrabban vagyok beteg, mint a többi kollégám. Nem tudom miért, de mostanában az immunrendszerem gyengült elég nagymértékben. Elgondolkoztam rajta, hogy lehet, ennek lelki eredete van. Mostanában sokszor vagyok morcos és úgy érzem, hogy egy mókuskerékben élek. Minden nap ugyanaz van. Reggel felkelek, elmegyek dolgozni és aztán este hazamegyek, bevásárolok és főzök valamit közösen a párommal. Utána pedig mind a ketten bedőlünk az ágyba, mert hulla fáradtak vagyunk.

Gondolkoztam, hogy mit kellene csinálnom, illetve csinálnunk, mert egy ideje már a párom is ezt érzi. A környezetváltozás jelenthetné nekünk a megoldást, viszont nem tudtuk, hogy ezt hogyan valósítsuk meg. Ha most hosszabb ideig elmegyünk valahova, az elég nagy bevétel kiesést jelentene, a mai világban ezt senki nem engedheti meg magának, ha csak nem milliomosnak született.

Eszünkbe jutott, hogy külföldön kellene munkát vállalnunk, valami olyat, ami mondjuk, csak szezonális. Így nem kötnénk le magunkat sokáig. Így jutott eszembe az ausztriai munkák lehetősége.

Találtam egy céget az interneten, akik pontosan erre szakosodtak. Nagyon részletes leírást találni a honlapjukon, amint elolvastam, tisztázódott bennem, hogy a Tiroli Álláskereső csapata bizony tudja, mire vállalkoztak.

Ők egy pályáztató cég, akik vendéglátós pozíciókban tudnak pályáztatni. Ami nekünk megfelelő, mivel szezonális munkát keresünk. Nem csak az van leírva, mi az, amit ők tesznek a jelentkezőkért, hanem az is, hogy nekünk minek kell megfelelnünk. Ez szimpatikus a számomra, hiszen így tisztább képet kapni mindenről. Tudni kell németül, oké, ez nem probléma. Egy német interjún kell átesni, oké, ez nekünk menni fog, tudunk németül. Ráadásul, a szolgáltatásukra, a Szezonális Programra garanciát is vállalnak. És ez nem mindegy, mert párban is lehet jelentkezni. Nekünk pont ez kell! El sem hiszem. Na, azt hiszem, a nyári szezonra mi is jelentkezni fogunk, addigra átgondolunk mindent. Remélem, ha ezt megcsináljuk, utána már nem lesz a mókuskerék-érzés bennünk.