A bőr kártyatartóm lett a konferencia sztárja

Néhány hete rendeltem egy bőr kártyatartót egy webáruházból. Nagyon szép darab, már régen vágytam arra, hogy valami ilyesmivel dobjam fel a megjelenésemet. De arra azért nem számítottam, hogy ki komisz majd “ellopja a show-t”. A múltkor egy gyógynövényes konferencián sokkal jobban érdekelte a vendégeket a kártyatartóm, mint a pultomon található gyógynövények.

Már régóta tervezetem, hogy valamelyik évben részt veszek a városunkban rendszeresen megrendezett gyógynövény börzén és konferencián. Összegyűjtöttem néhány érdekesebb növényt és írtam egy kisebb tanulmányt a boszorkányság és a gyógynövények kapcsolatáról. Ebben a témában szerkesztettem meg az előadásomat is. Jelezték, hogy a konferencia azért inkább a szélesebb közönség felé nyit, gondoltam, megpróbálkozhatok egy kicsit populárisabb témával, ami talán felnyitja azoknak a szemét, akik a gyógynövényeket csak a kuruzslással kötik össze. Igenis remek kiegészítői a hagyományos orvostudománynak!

Ahogy számítottam, a beszédem sikert aratott, szép tapsot kaptam. Az előadások végeztével minden előadó visszavonulhatott a saját pultja mögé, árusítani, bemutatni, beszélgetni, kapcsolatot építeni.

Sokan megálltak az asztalnál, büszke a vagyok rá, hogy néhányan meglepően neves szakemberek is, de azért volt egy-két nagyon érdekes és elvont alak is… Lehet, hogy mégsem kellett volna bevállalni a boszorkányos témát, mert csak úgy vonzottam a fura figurákat… ÉS valamiért bármelyiküket, aki a névjegyét átadta nekem, csak a bőr kártyatartó érdekelte, amelyikbe a névkártyát rejtettem.

  • Milyen márka?
  • Hol lehet ilyet venni?
  • Nagyapai örökség?
  • Kézműves termék?

Értem én, csak fel nem foghatom, hogy miért vonzotta a tekinteteket pont az én kis tasakom – bár kétségkívül szemre való, szép, finom bőrből, sok kézi munkával készült, sötétebb, türkiz színű darab. De most akkor írok róla egy kicsit, hátha legközelebb megúszom ilyen jellegű kérdezősködés nélkül.

Szóval a bőr kártyatartó egy webshopból származik. Eredetileg nem is szerettem volna megvásárolni (lehet, hogy ezt érzi rajtam, és így állt bosszút…), de a webáruházban 10 ezer forint felett ingyenes a kiszállítás. Mivel még egy bőr hátizsákot is vásároltam és ezzel az aprósággal együtt pont 10 ezer forint fölé kerekedett az összeg, úgy gondoltam, üsse kő! Úgyis régen gondolkoztam azon, hogy meglepem magam valami ilyesmivel.

Szóval, kézművesnek olyan értelemben kézműves, hogy nem csak egy sweatshopban összerakott vacak, hanem egy igényes, hát… hogy is mondjam… iparművészeti jellegű munka. De sajnos nem örököltem.

A webáruház, ahol vásároltam (gyengébbek kedvéért, még mindig nem örököltem) egyébként az egyik kedvencem, még a VIP-programjukra is regisztráltam, mert egész jó kedvezményeket lehet elcsípni így. Nagyon kényelmes náluk a vásárlás, mert biztonságosan, a Barionon keresztül is tudok fizetni, két-három nap alatt általában megérkezik a csomagom, és ha valami nem stimmel, akkor visszaküldeni is van lehetőségem. 30 napig minden további nélkül kicserélik az árut, ha nem tetszik valami. Sőt, a csomagcsere programjuk segítségével futárral, helyből visszaküldhetem, ha mégsem azt nyújtotta a termékük, amit vártam. 30 ezer forint felett ez teljesen ingyenes, igazából alatta is elég kedvezményes ár, főleg, hogy szerencsés esetben ki sem kell tenni a lábamat a munkahelyről.

Az áruház termékeinek mindig nagy sikere van, a hátizsákomat is sokan megcsodálták már, de a bőr kártyatartóra kapott reakciók engem is nagyon megleptek. Az én tanácsom: aki szeretne javítani a megjelenésén, rendeljen kártyatokot! Aztán pedig készüljön fel a rajongók rohamára.