Nem minden hasznos, ami bio

A betegségeim miatt ugye különösen ügyelek arra, hogy a legmegfelelőbb módszerekkel és a testem számára legbarátságosabb dolgokkal vegyem körbe magam. Ennek része az alternatív gyógyászat, a kímélő tisztítószerek. Kerülök mindent, ami hatással lehet az allergiáimra, tehát úgy nagyrészt mindent, ami mű, vagy műanyag. A sors egyfajta fricskája az, amikor szembesülnöm kellett azzal, hogy a természet bizony néha ártani akar nekünk.

Hamarosan gyerekem születik majd, ezért gyakran jár hozzánk a védőnő. Már körbenéztünk együtt minden sarkot, hogy bababiztos legyen a lakás, mire megérkezik. Egy ilyen látogatáskor jegyezte meg, hogy mintha valami nem lenne rendben rajtam, hogy betegeskedek-e. Való igaz, hogy egy ideje volt valami megfoghatatlan, ami rossz érzéssel töltött el, tüsszögtem, viszketett a szemem és nem éreztem teljesen jól magam a lakáson belül. Amikor ezt elmondtam neki, figyelmeztetett, hogy talán alaposan körül kéne néznem a fürdőben, mert egy ilyen földszinti lakás, mint az enyém, az könnyen vizesedik, és ahol víz van ott bizony könnyen megjelenhet a penész is.

Ezt először nem akartam elhinni, hiszen kínosan ügyelek a tisztaságra, és hogy semmiféle allergén ne kerülhessen a lakásomba. Mégis, miután elment a párommal górcső alá vettük a fürdő helyiséget, és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy igaza volt a védőnőnek, a csempe alatt minden tele volt penésszel.

Mit tesz ilyenkor az ember?

Én természetesen először egyik kétségből a másikba estem, de aztán erőt vettem magamon. Kicsit talán radikálisnak hat a lépés, de már úgyis egy ideje terveztük, hogy átalakítjuk a fürdőnket. Hát ez volt az utolsó csepp a pohárban, neki is álltunk a fürdőszobatervezésnek. Először csak különféle blogokat és weboldalakat tanulmányoztam kiindulópont után kutatva, majd ráakadtam erre a helyre a linkre.

De mi legyen a csempével?

Az első irány az volt, hogy szerettem volna egy az egyben megszabadulni a csempétől. Úgy gondoltam, hogy az csak egy újabb búvóhely a penésznek, mint ahogy saját tapasztalatból sajnos rá kellett jönnöm. Találtam pár képet, ami nagyon tetszett csempe nélküli fürdőszobákról. Szép tágas teret vizionalizáltam magam elé, természetes anyagok a fehér fal mellett szép kontrasztban. De mit lehet feltenni a fürdőszoba csempe helyett? A párom rávilágított, hogy nekünk sajnos nem áll akkora hely rendelkezésünkre, mint azoknak a szerencsés embereknek, akiknek a fürdőszobájáról képeket találtam az interneten. Nálunk elkerülhetetlen, hogy zuhanyzás, vagy fürdés közben fel ne fröccsenjen egy kis víz a falra. Kiváltképp mi lesz itt, ha megszületik a gyerkőc és pancsolni és játszani kezd a vízben?

Ezért tehát abban maradtunk, hogy csempe bizony kell. Szerencsére erről az oldalról szuper ötleteket nyertem a tökéletes fürdőszobához, szóval lassan elkészülnek a tervek és a következő lépés az lesz, hogy megállapodjunk a kivitelezővel.