Sok mindenre oda kell figyelni, ha jön a baba

olcsó babakocsiKorábban sokszor voltam beteg, mindig sikerült megfázni, nekem mindegy volt, milyen évszak van. Télen a hideg miatt, nyáron a klíma miatt. Es a „hideg vízből be, hideg vízből ki” sportot űztem. Mint amúgy mindenki nyáron, hiszen mindenki strandra jár. Nekem pedig már ennyi elég volt ahhoz, hogy kicsit megfázzak. És a gyógyulás sem két napig tartott, sokszor volt az vagy egy hét is. Utáltam beteg lenni. Olyankor semmit nem tudsz csinálni, és semmihez nincs kedved. És mozdulni sem bírsz, pedig általában abban az időszakban mindig rengeteg dolgod van. Ugye? Nem is kell ezt ecsetelnem, teljesen átérzed.

Próbáltam rá különböző gyógymódokat, mert nem szerettem gyógyszert szedni már akkor sem. És tudtam, hogy nem megoldás, hogy az ember állandóan tömi magába a gyógyszereket. Néhány be is vált, ezekre a mai napig emlékszem, úgyhogy azóta is, ha bármikor beteg vagyok, ezeket a természetes gyógymódokat használom.

Most, hogy már babát várok, még jobban oda kell figyelnem magamra. Arra, mit eszem, mit csinálok, és tudni illik, hogy ilyenkor gyógyszert sem szabad szedni, mindent orvosi utasításra kell végezni. Én az ilyenekre nagyon odafigyelek, de ez olyan szerintem, legalább is nálam, mint amikor lejár az étel. Ha az van ráírva, hogy eddig jó és mi meg már utána vagyunk, akkor simán megettem, ha nem láttam, hogy már rossz, nem volt szaga és ilyesmi. Most jobban odafigyelek erre. Bár, minél nagyobb lesz a pocaklakó, annál kívánósabb vagyok, a férjem sokszor már rajtam kuncog.

Emellett nem csak az étkezésre figyelek oda, hanem arra is, hogy mindennel időben készen legyünk. Most még van időnk mindenre, de nem szeretném, hogy majd mindenre azt mondjuk, hogy majd holnap, majd holnapután megcsinálom.

Úgyhogy nekiálltunk olcsó babakocsi után nézelődni az interneten. Tudtam, hogy nem lesz azért olcsó mulatság, de nem szerettem volna 400-500 ezer forintot költeni egy babakocsira, hiába használjuk évekig. Nagyjából az elképzelés is megvan, hogy milyet szeretnénk, úgyhogy aszerint nézelődünk. Múltkor találtunk egy jó üzletet az interneten, ahol három olyan babakocsit is találtam, ami egyből elnyerte a tetszésemet. Nem vagyok benne biztos, de mintha egyszer egy ismerősöm róluk mesélt volna, amikor ők vettek babakocsit. Szerintem a héten rá is írok és megkérdezem. Mert ha ez a bolt volt az, akkor meg tudom őket kérdezni, hogy mi a véleményük, ajánlják-e őket, és ilyesmi.

Úgyhogy szépen lassan haladunk mindennel, bár most nagyon a babakocsi témán vagyok rajta. Az üzlet honlapján az áll, hogy hétfőtől szombatig nyitva vannak, kicsit eltérő nyitvatartással, sőt, van még külön szervit és garanciális ügyintézés is náluk, amire szintén van nyitvatartási idő megszabva, ez mondjuk, nagyon impozáns számomra. Mert ha történik valami a babakocsimmal, akkor tudom, hogy hova forduljak vele. Emellett lehet még akár chatelni is velük a honlapon, van alul egy kis doboz, amire rá kell kattintani és akkor lehet nekik írni. Ezt már sokan alkalmazzák, szoktam is használni más weboldalakon. De a telefonszámuk is ott van, ha akarom, akkor akár telefonon keresztül is tudok érdeklődni. Igaz, hogy egy kicsit messzebb vannak tőlünk, de szerintem ezekért a babakocsiért megéri elmenni odáig. Csak addigra már konkrét elképzelések kellenek, el kell döntenünk, melyiket is akarjuk majd megvenni. Meglátjuk, mi lesz. Szerintem itt fogunk babakocsit venni, mert nagyon tetszik, amit látok a honlapon.