Egy apró malőr és egy nagy találkozás

A nővérem, Saci, híresen kétbalkezes. A legutóbbi bénasága a telefonja épségét követelte, de egyben egy bimbózó románc kezdetét is jelentette.

Saci egy bioboltban dolgozik, és múlt hónapban egyik nap egy természetgyógyász érkezett hozzájuk, aki tartott egy kis körbevezetést a boltban az érdeklődő vásárlóknak.

Az egész dolog nagyon érdekes volt, a természetgyógyász pasi emellett meg is tetszett a nővéremnek, ezért feledkezett meg magáról.

Az üzleten belül egy kis kávézó is üzemel, és Saci épp kávét készített magának, amikor elfelejtette, milyen szűk a hely a pultnál, és nekidőlt a mögötte levő falnak. Ezzel a mozdulattal a fal előtti függőpolcról sikerült szinte mindent levernie. Az egyik befőttesüveg ráesett a telefonjára, és mindkét tárgy széttört. Még magát Sacit is eltalálta egy doboz, de szerencsére nem lett semmi komoly baja.

Persze a telefonja miatt eléggé kiakadt, régóta álmodozott az Xperiáról, és alig egy hónapja szerezte csak be.

Mindenesetre sikerült magára vonnia a természetgyógyász, sőt az egész üzlet figyelmét magára.

Vörös fejjel mászott elő a romok közül, amikor ezt mesélte, megjelent lelki szemeim előtt a kép, mint egy film. Elég jól ismerem Sacinak ezt az oldalát, az egész gyerekkorunkat együtt töltöttük.

Mindenki nagyon kedves volt, mindenki segíteni akart. Saci megköszönte, de elhárította a törekvéseket, hogy orvost hívjanak, vagy a vásárlók helyette söprögessenek.

Megkérte Janit, a természetgyógyászt, hogy tartsa egy kicsit a frontot. Gyorsan el ment a mosdóba, hogy összeszedje magát egy kicsit. Amikor kijött, örömmel látta, hogy Janin kívül mindenki eltűnt. Azt mondta, kiterelte az embereket, mert a rendrakás perceiben úgysem tudnak vásárolni, és a legyeskedésükkel csak zavarnának. Saci egyet értett vele.

A takarítás közben megkérdezte Janit, nem ismer-e Xperia szervizt valahol a közelben. A srác sajnos nem tudott segíteni, de telefonált kettőt, aztán mondott egy honlap címet Sacinak. Megnézték a laptopon a weboldalt, ahol az Xperia szerviz még a kijelzők árát is feltüntette korrekt módon.

Jani nagyon kedves volt, felajánlotta, hogy elviszi a telefont még napközben, és akkor nem kell ezzel foglalkoznom. Munka után már amúgy sem érne oda, addig vannak nyitva, amíg Saci munkaideje tart.

Saci nagyon megköszönte neki, mert ez óriási segítség volt. Amúgy is szerette volna, ha gyorsan megoldódik az ügy, mert apukánkat két nappal később műtötték. Csak rutin, az igaz, de nem szerette volna, ha a kockázatos helyzetben elérhetetlen.

Jani elvitte a telefont, és azzal a hírrel jött vissza, hogy értesítik Sacit, ha készen van a készüléke. Menet közben még hazaugrott, és vitt a tesómnak egy cseretelefont, hogy legyen mibe beletennie a SIM kártyáját, amíg a szeretett Xperiája szervizben van.

Jani azt is felajánlotta, hogy elmegy a kész telefonért. Saci ennek nagyon örült. Persze a biztonság kedvéért egy vacsorát is megbeszéltek, ha elhúzódna a telefon javítása…