Így támogatom az új életstílusomat

Van egy ismerősöm, akit már nem láttam évek óta, de a közösségi médián láttam, hogy teljesen megváltoztatta az életritmusát és a stílusát. Sokkal közelebbi szálak fűzték a természethez és a hagyományos világrendhez. Azok alapján, amiket tudtam róla úgy tűnt, hogy igyekszik a nagyvárosi, 21. századi rohanás támasztotta elvárásokat csökkenteni és visszanyúlni egy kicsit az emberiség múltjába. Amikor összefutottam vele végre meg is kérdeztem, hogy hogyan is működik nála ez és biztosított róla, hogy kizárólag a saját egészségét tartja szem előtt, más megfontolás nem is létezik már számára. Annyira megtetszettek a gondolatai, hogy úgy döntöttem kicsit elmerülök az alternatív egészségmegőrzésben és kicsit felkészítem a szervezetemet a hidegebb hónapokra néhány új, természetes gyógymód segítségével.

Egyetlen problémám adódott ezzel kapcsolatban: nem volt saját pénzem, amivel ezt az új hobbit támogathattam volna. Így aztán kénytelen voltam diákmunka után nézni. Eleinte nem nagy örömmel, de aztán amint megismertem jobban a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka keresés nyomán elém táruló diákmunkákat, már egyáltalán nem tűnt rossz ötletnek ez a dolog. A diákmunka keresés egyik legnagyobb kényelmetlenségét áthidaló oldalról beszélünk, itt nem kell azon törni a fejedet, hogy vajon hogyan fogsz találni egy neked való munkahelyet. Az ízlésesen és igényesen szerkesztett topiwork.hu oldalon számos, nagyon különböző ajánlat közül választhat az ember. A széles portfóliónak köszönhetően szinte nincs is olyan igény, amivel ide érkezve ne lehetne megtalálni a keresett munkát. Amennyiben valakinek semmi ötlete nincs arról, hogy milyen munkát válasszon magának, egyszerűen tud a sok ajánlat között válogatni. A főoldalon már egyből egy keresőt találunk, amin három szempont alapján szűrhetünk. A helyszín, ahol keresünk nagyon fontos, hiszen a munkába járás a legfontosabb munkával kapcsolatos mellékes feladat. A munkakörrel a saját kompetenciánk és elvárásaink szerint csoportosíthatjuk az állásokat, így nem csak egy pénzkeresési lehetőségünk adódik, de akár a karrierépítés is felcsillan előttünk. Ennek a legfontosabb része persze az, hogy úgy találjunk magunknak munkát, hogy a lehető legpontosabb információkat gyűjtjük az esélyes helyekről, ez viszont nem okozhat problémát, ha a topiwork.hu weboldalon összegyűjtött állások oldalát tekintjük meg. Itt részletes és kimerítő leírásokat kaphatunk a várható munkakörről, a szükséges kompetenciákról és a kiegészítő készségek mellett – melyekkel csak nő az esélyünk a kiválasztási folyamat során – a jutalmazásról is szó esik. A fizetés mellett komoly kompetenciákat is el tudunk sajátítani diákmunka során. Ezért sem mellékes, hogy milyen típusú munkánk lesz. Ebben segíthet a munkavégzés jellegének megadására lehetőséget biztosító rész, így az iskola mellett is ki lehet maxolni a pénzkeresést.

Ha valaki szeretne több munkahelyet összehasonlítani, a legegyszerűbben a legfontosabb részletek leírására tud támaszkodni. Ez az állásajánlat oldalán található, egy kis összegzés, ami pontos képet ad a cégről és a munkáról. A jelentkezési folyamat is gyerekjáték. Néhány fontosabb adat megadása után már lehet is jelentkezni, ugyanakkor az önéletrajz, aminek csatolásával tud az ember igazán versenybe kerülni az állásért, szintén itt adható hozzá a jelentkezéshez. Innentől kezdve már kapcsolatban is állsz a topiwork.hu oldal munkatársaival, akik szükség esetén keresnek is. Ilyenkor további infókra, pontos eligazításra számíthatsz, a kérdéseket pedig mindig szívesen válaszolják meg a kollégák. A legfontosabb pedig a teendők lepapírozása, amikor a jelentkezési folyamat és a kiválasztás is lezajlott, a cég pedig szeretne téged az adott pozícióra. Az adminisztrációt az oldal munkatársai elvégzik, hogy munkára készen állhass minél előbb. Igen, ilyen egyszerűen tud végződni egy keresés, amit egy szintén egyszerű “TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka” kereséssel kezdhetsz meg bármikor.