Gyógyítani sokszor magam próbálok, az autóm inkább profira bízom

Amikor a családom megbetegszik, először mindig igyekszem, hogy természetes gyógymódokkal próbáljam őket kúrálni, és ha ezek nem válnak be, akkor nyúlunk a hagyományos gyógyszerekhez. Sokkal jobban szeretek először a természet adta forrásokkal próbálkozni, mert egyébként meglepően hatékonyak tudnak néha lenni, pedig az ember nem is gondolná. Nagyon rá van állva az agyunk a nyugati gyógyszerekre. Én akkor kezdtem el ezt, amikor egyszer úgy éreztem, hogy már nagyon túlzás, amennyi gyógyszert bevett a családom rövid idő alatt. Ekkor kerestem utána a természetes gyógymódoknak, és maradtam is ennél. Viszont van egy terület, ahol inkább nem próbálkozok én, ez pedig az autóm. Azt, ha van valami gond, vagy esetleg eljött az éves szerviz ideje, akkor inkább elviszem a szerelőhöz. Egy ismerősöm ajánlására már csak a Méta Autószervizbe hordom a kocsim, ami Budapesten található a 19. kerületben.

Nagyon szeretem ezt az autószerelő műhelyt, mert mindig egyeztetnek velem mindent, hogy mi mindent kell megcsinálni az autómon, minden munkafolyamat előtt felhívnak. Sőt, az összeggel is tisztában vagyok végig, így nem kell aggódnom, hogy mennyire fog kijönni a vége, mert tudok számolni, és nem érnek meglepetések. A Méta Autószerviz már 15 éve működik folyamatosan bővülő ügyfélkörrel. Ezt úgy tudták megtenni, hogy mindig az ügyfél igényeit tartják szem előtt, és igyekeznek mindent megtenni az elégedettségükért és a kényelmükért. Nemrég nekem futómű szerviz kellett, de természetesen ezt is el tudtam intézni a Méta Autószerviznél. Én sajnos az a típus vagyok, akiről írnak is a weboldalukon. Még pedig azt, hogy az a leggyakoribb náluk, hogy akkor mennek el az emberek futómű beállításra, ha valami gond van, nem pedig beméretni mennek. Persze ez is elő szokott fordulni, például új abroncsok esetén, de ez kevesebbszer fordul elő.

Szintén beleestem abba a hibába is, hogy spórolás címen kértem őket, hogy csak a futóművet állítsák be, ami rossz alkatrész volt, azt majd legközelebb megcsináltatom, nagyjából egy pár hét múlva. Ám ekkor felvilágosítottak, hogy ez sajnos nem így megy, csak akkor tudják a futómű szervizt elvégezni, ha minden alkatrész jól működik. A futómű rendben tartása nagyon fontos dolog, hiszen ez köti össze azokat az alkatrészeket, amelyek segítségével irányítani tudjuk az autót. Szerintem nem kell sokat magyaráznom, hogy miért van ennek nagy jelentősége közlekedésbiztonsági szempontból. Olvasható a weboldalukon, hogy ugyan a munka nagy részét ők végzik el, ám a futómű szerviz előtt nekünk is van néhány dolgunk, amit meg kell tennünk, hogy sikeres legyen a művelet. Fontos, hogy az autónkon lévő kerekek egyforma méretűek legyenek, valamint, hogy teljesen üres kell legyen. Előbbit azért tartották fontosnak kiemelni, mert vannak olyan autók, amelyek esetében a gyártó megengedi, hogy a hátsó kerekek nagyobbak legyenek, mint az elsők. Utóbbi feladatra pedig azért kell odafigyelni, mert ha plusz súly van az autóban, akkor nem lehet rendesen beállítani a futóművet.

Én azért is szeretem a Méta Autószervizt, mert annak ellenére, hogy nő vagyok, aki nem ért ezekhez a dolgokhoz, ugyanúgy kezelnek, mint mindenki mást, és tényleg komolyan veszik a folyamatos tájékoztatást. Sajnos máshol voltak már rossz tapasztalataim, ahol közel sem úgy bántak velem, mint itt. Úgyhogy biztos vagyok abban, hogy jó ideig nem szeretnék váltani más szerelőre.