A hosszúhétvége gyomorpanaszai

Az utóbbi években nagyon felkapott és mondhatni divatos lett a régi gyógymódokat alkalmazni a fellépő megbetegedések alkalmával. Ezzel természetesen nincsen semmi baj, sőt igazán jó hír, hogy visszanyúlunk a népi hagyományokhoz, de azt nem szabad elfelejtenünk, hogy bizonyos esetekben muszáj gyógyszerhez nyúlni. A gyógynövényekben jártas, és azokat rendszeresen gyűjtő emberként a magam bőrén tapasztaltam meg, hogy olykor a hagyományos helyett valami erősebb is kell.

Egy hosszúhétvégét töltöttünk együtt a párommal Egerben, amikor már az első nap éreztem, hogy nem jó valami a hasamban, szúr, és olykor-olykor begörcsöl. Elsőre nem szoktam foglalkozni az ilyenekkel, azok közé tartozom, akik legyintenek, hogy ’majd elmúlik’, de most nem így lett. A párom látta rajtam a szenvedést, próbált segíteni, de ő se nagyon tudta, hogy mi a baj, úgyhogy levitt a szálloda orvosához, aki megállapította, hogy a gyomornyálkahártyám gyulladása okozhatja a panaszaim. Kaptam is tőle Drotaverint, amiről addig még csak nem is hallottam, de a lelkemre kötötte, hogy egy-két hétig szedjem, amíg el nem múlik.

Belementem, mert éreztem, hogy nem lesz ebből más kiút, viszont ott a szállodában, nem tudtuk, hogy hogyan jutunk hozzá. Én haza akartam menni, de a párom másnap egy doboz Drotaverinnel a kezében jött vissza a szobába, és büszkén mesélte el, hogy előző nap a telefonján keresztül rendelte, mára pedig ki is hozták, még ide a szállodába is. Fogalmam nem volt arról, hogy miben mesterkedik, de igazán meglepett ezzel a húzással. Rögtön ki is kérdeztem, hogy ez, hogy működik, ő pedig elárulta, hogy egy online patikából rendelte, prevenció patika a neve. Ott rögtön megtalálta a Drotaverint , aminek utána is olvasott, mert aggódott az egészségemért. Főként simaizom görcsökre ajánlják, például menstruációs fájdalmak, de erre a gyomor- és bélrendszeri megbetegedésekre is javallott. Csak ezen információk birtokában volt hajlandó nekem rendelni, majd az ügyfélszolgálattal is beszélt, hogy kihozzák-e a szálláshelyünkre, ők pedig gond nélkül mondták, hogy persze. Elvileg 1-2 munkanap alatt ér házhoz, és ez így is lett, a rendelés után 24 órával megérkezett.

Kicsit el voltam szontyolodva, hogy nem a hagyományos módszerekkel kezeltem magam, de utólag azt mondom, hogy itt nem volt idő ezekre, mert a gyomor nyálkahártyája egy nagyon érzékeny bevonat, amelynek minden sérülése komoly fájdalmakkal tud járni. Az egy dolog, hogy a Drotaverint szedtem, és jobban lettem tőle, de mellette azért – kiegészítő gyógymódként – alkalmaztam a saját tudásom szerinti gyógynövényeket. Ekkor tudatosult bennem, hogy a régi és a modern gyógyászat együttes alkalmazása lehet a legoptimálisabb az egészségmegőrzésben, úgyhogy el is kezdtem az online patika honlapján utánanézni a különböző gyógyszereknek, mert úgy döntöttem, hogy berendelek néhányat. Vettem fájdalom- és lázcsillapítót, köhögéscsillapítót illetve immunerősítőt, hogy az én kis otthoni patikámban is legyen belőlük a gyógynövényeim mellett.

A hosszúhétvége – ennek ellenére – jó volt, mert a párom végül azt mondta, hogy maradjon egész héten, és inkább egy ilyen helyen feküdjem ki a betegségem, mint otthon.